Fast food – standard i konieczność
10 lis 2011 | opublikował gk | Kategoria: NajnowszeFast foody to już nie tylko samodzielne punkty sprzedaży czy stoiska na stacjach benzynowych. Coraz częściej można je spotkać w sklepach spożywczych. Również Kolporter wprowadza w osiedlowych sklepach sieci własnej Dobry Wybór strefę Fast Food. Hot-doga czy zapiekankę można już zjeść w pięciu placówkach tej sieci.
Przed trzema miesiącami Kolporter postanowił poszerzyć ofertę sklepów sieci Dobry Wybór o serwowane nas miejscu hot-dogi i zapiekanki. – To jest trend ogólnopolski, a my nie działamy w oderwaniu od rzeczywistości – podkreśla Tomasz Sak, zastępca dyrektora handlowego Kolportera. – Dzięki strefie Fast Food klient robiący zakupy w sklepie, może jeść na miejscu posiłek lub zamówić go na wynos. Na razie takie stoiska wprowadziliśmy do sklepów Dobrego Wyboru mających odpowiednio dużą powierzchnię i zlokalizowanych w miejscach o dużym przepływie klientów.
Strefy z posiłkami są już w pięciu sklepach sieci: trzy znajdują się w Kielcach (ul. Piotrkowska 12, Piekoszowska 32 i Paska 3), pozostałe dwa w Piasecznie (Pawia 1) i podwarszawskich Łazach (ul. Łączności 16).
Cały artykuł do przeczytania w miesięczniku „Nasz Kolporter” nr 11/2011